چهارشنبه ٠١ آبان ١٣٩٨ - 
1 2 3 4
 
صفحه اصلي > آرشیو اخبار  


  چاپ        ارسال به دوست

در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی صورت پذیرفت:

بازدید معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشوربه مناسبت روز جهانی غذا/جدول ترکیبات مواد غذایی رونمایی و طرح پایش عوامل خطر تغذیه ای افتتاح شد

 24 مهرماه به مناسبت روز جهانی غذا دکتر ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر پیوندی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی  و جمعی از مسئولان ازانستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشوربازدید کردند.

دکتر ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در این مراسم  در خصوص وضعیت تولید علم در کشور به لحاظ  کمی و کیفیت توضیحات مبسوطی را ارائه داد.

وی با اشاره به افزایش شیوع چاقی خصوصا در کودکان و ابتلا به دیابت در کشور بر لزوم توجه به اهداف سازمان جهانی بهداشت و تلاش مضاعف به منظور کاهش مرگ زودرس در کشور تاکید کرد.

دکتر ملک زاده ادامه داد: در آینده با توجه به تحقیقات وسیع پزشکی، تغذیه در اولویت مطالعات ملی قرار خواهد گرفت، بنابراین مشارکت همه جانبه انستیتوتحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور درجهت جلب همکاری های بین المللی امری مهم و ضروری است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درپایان سخنان خود آمادگی وزارت بهداشت را در راستای حمایت مالی و معنوی  ازطرحهای ملی، استادیاران جوان و تیم های کاری در امرتحقیقات تغذیه ای اعلام کرد.

دکتر پیوندی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در بخش دیگری از این نشست درخصوص پتانسیل های  انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی دانشگاه در زمینه تولید علم و فناوری توضیحاتی ارائه داد.

 وی با اشاره به بحث تغذیه، امنیت غذایی وایمنی غذایی، و نقش مهمی  که در سلامت جامعه ایفا  می کند گفت:  یکی از راههای استراتژیک به منظور هموار کردن مسیر تحقیقاتی انستیتو این است که نقش ملی خود را ضمن اجرای طرحهای تحقیقاتی بلند مدت و کوتاه مدت با همکاری معاونت بهداشتی و معاونت آموزشی وزارت بهداشت ایفا کند.

در ادامه دکتر حسینی رییس دانشکده و انستیتو توضیحاتی را در خصوص معرفی انستیتو و گروه های تحقیقاتی ارائه داد و هدف اصلی انستیتو را بررسی مشکلات کشور و طراحی مداخلات، حل و پایش آنها دانست.

وی در ادامه طرحهای تحقیقاتی ملی در 10 سال اخیر را طرح بررسی مصرف مواد غذایی، بررسی ریز مغذی های آهن، ویتامین AوD، اعتبارسنجی و بررسی رژیم نمک غذایی و شکر دانست.

دکتر حسینی ادامه داد: انستیتو با سازمان جهانی بهداشت در حوزه غذا و تغذیه، دفتر بهبود تغذیه، یونیسف، فرهنگستان علوم پزشکی، سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو همکاریهای نزدیکی دارد و به عنوان سازمان همکار سازمان جهانی بهداشت در منطقه پذیرفته شده و در زمینه کمیته اخلاق نیز فعالیت گسترده دارد.

دکتر حسینی برنامه های در دست اجرا را؛ شامل برنامه مراقبت غذا و تغذیه، طرح ملی پایش عوامل خطر تغذیه ای،  طرح ملی کوهورت ارتباط تغذیه و سبک زندگی با بیماری های غیرواگیر در معلمان کشورو طرح ملی تدوین جدول ترکیبات مواد غذایی دانست و برنامه های آتی این مرکز را  برنامه ملی مصرف مواد غذایی، طرح ملی آموزش تغذیه همگانی و طرح تدوین جدول ترکیبات مواد غذایی ذکر کرد.

در ادامه بعد از معرفی همکاران و مجریان طرحها، دکتر عبداللهی اظهار امیدواری کرد که انستیتو بتواند یک نقش مهم در حل مشکلات کشور از نظر غذا و تغذیه ایفا کند.

اسماعیلی مجری طرح جدول ترکیبات مواد غذایی نیز در خصوص طرح مذکور توضیحاتی ارائه داد و گفت: جدول ترکیبات از ابزارهای اصلی است که می تواند ارزش تغذیه مواد غذایی را برای ما تعیین کند. از دیدگاه سلامت بیماری برای ما اهمیت زیادی دارد و برای رژیم دادن در سطح فردی وبررسی مصرف در سطح استانی کاربرد گسترده ای وجود دارد.

در ادامه دکتر نیستانی مجری برنامه مراقبت غذا و تغذیه گفت: لازم است ترکیبی از روشهای مختلف انجام شود و غذاهای مصرفی، وضعیت رژیم و وضعیت سلامت را مشخص کند.

دکتر عبداللهی مجری طرح کوهورت نیز با اشاره به این مهم که کوهورت یک طرح ملی است، هدف این طرح را تعیین رابطه میان عوامل رژیم غذایی وضعیت تغذیه ای و سبک زندگی دانست.

دکتر خسروی مجری طرح برنامه پایش میزان قند، نمک و اسیدهای چرب اشباع و ترانس در مواد غذایی صنعتی و صنفی گفت: این طرح به پشتیبانی سازمان غذا و دارو در انستیتو انجام می شود و با توجه به اینکه الگوهای تغذیه ای می تواند سبب سلامتی و بیماری شود، طرح مذکور بسیار مهم است.

همچنین هوشیار راد در ادامه به طرح بررسی مصرف ملی مواد غذایی و اهداف آن اشاره کرد.

گفتنی است در این جلسه از جدول ترکیبات مواد غذایی رونمایی شد و طرح پایش عوامل خطر تغذیه ای افتتاح گردید و دکتر ملک زاده و همراهان در ادامه از بخش های مختلف دانشکده و انستیتو بازدید کردند.

 خبرنگار: زهره حاجی میرصادقی

 

 


١٢:١٦ - يکشنبه ٢٥ مهر ١٣٩٥    /    عدد : ٣٧٤٣٥    /    تعداد نمایش : ٣٦٦٥


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




پیوندهای مهم
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی دولت
------------------------------------------
نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی
شهید بهشــتی
آدرس : تهران - بزرگراه شهید چمران خیابان یــمن - خیابان شهید اعــرابی جنب بیمارستان آیت الله طالقانی

تلفن : 23871 - 021
پست الکترونیک : info@sbmu.ac.ir
© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.